Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο είχε το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ και οι πρόεδροι των Ενώσεως Συντακτών όλης της χώρας. Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του υπουργού, αρμόδιου για τα θέματα του Τύπου, εκφράστηκε από την πλευρά του η διάθεση για τακτική θεσμική συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και δύσκολα θέματα των δημοσιογράφων.

Περαιτέρω, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σειρά ζητημάτων που αφορούν στα ΜΜΕ θα αντιμετωπιστούν με πρωτοβουλία του υπουργείου, κατόπιν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τύπου, «που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα μέχρι τώρα» όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου, ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι «να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση του 2020». Στο πλαίσιο αυτό, μελετάται η χρηματοδότηση της εξόφλησης οφειλόμενων εισφορών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ, με στόχο αφενός τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου, αφετέρου την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου.

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ακόμη ότι θα συγκροτηθεί θεσμοθετημένη Επιτροπής Δεοντολογίας στη βάση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων.

Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας δεσμεύτηκε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις δεν θα υπερβαίνει το 15% με παράλληλη διατήρηση του συνολικού αριθμού των 400 εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας.

Σε σχέση με τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς διευκρίνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός στην αδειοδότηση και την λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου μέχρι το τέλος του 2022 και τόνισε ότι θα προβλεφθούν άμεσα, μια σειρά φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, καθώς αναγνώρισε την ανάγκη να κατοχυρωθούν νομοθετικά οι δημιουργοί.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr