Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ρέντι-Βάγκνερ: Απαράδεκτο ολόκληρη Ευρώπη να καθυστερεί μήνες τον εμβολιασμό επειδή μια μονάδα...

Ρέντι-Βάγκνερ: Απαράδεκτο ολόκληρη Ευρώπη να καθυστερεί μήνες τον εμβολιασμό επειδή μια μονάδα παραγωγής είναι εκτός λειτουργίας

267
0

Εδώ πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ολόκληρη η Ευρώπη καθυστερεί μήνες στα σχέδια εμβολιασμού επειδή μια μονάδα παραγωγής είναι εκτός λειτουργίας, καταγγέλει σε σημερινές δηλώσεις της η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών SPO. 

Σύμφωνα με την Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η οποία είναι η ίδια διακεκριμένη επιδημιολόγος και διετέλεσε υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος στην Αυστρία, η προστασία της υγείας μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων στην Ευρώπη εξαρτάται από “μισή χούφτα επιχειρήσεις”.

Και αυτές, μπορεί με την ανάπτυξη των εμβολίων να πέτυχαν “σημαντικά και σπουδαία πράγματα”, όμως, κατά την άποψή της, όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού με εμβόλια, η παραγωγή πρέπει τώρα να τοποθετηθεί σε “ένα ασφαλές και ευρύτερο πλαίσιο” και, ενόψει των μεγάλων κενών στην παράδοση του, να περάσει σε “κρίσιμη παραγωγή” όχι μόνον από τις εταιρείες που το ανακάλυψαν αλλά και από άλλες που μπορούν να συνδράμουν.

Ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή, η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών αναμένει από τον υπουργό Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Επίσης, κατά την άποψή της, σε ό,τι αφορά το εμβόλιο των Biontech-Pfizer, ο υπουργός Υγείας πρέπει να προτείνει δημόσια τη χρήση της έβδομης δόσης που περιέχεται στα φιαλίδια, και, ενώ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε μόνο έξι δόσεις, η πρόσθετη δόση πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Όπως ανέφερε η ίδια, για κάτι τέτοιο, ο υπουργός δεν μπορεί να μεταβιβάσει την ευθύνη στους γιατρούς, αλλα τα δεδομένα και η νομική ασφάλεια μπορούν να εγγυηθούν μόνο με δημόσια σύσταση.

Όσον αφορά τις χθεσινοβραδινές διαβουλεύσεις της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ ανέφερε ότι τα προβλήματα παράδοσης των κατασκευαστών εμβολίων ήταν αντικείμενο της αξιολόγησης της κατάστασης στην Καγκελαρία και η κυβέρνηση ελπίζει για ταχύτερη έγκριση του εμβολίου Johnson & Johnson – „το πλεονέκτημα του οποίου θα ήταν ότι πρέπει να εμβολιαστεί μόνο μία δόση”.

Οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες (SPO) είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο ηγούνταν όλων των αυστριακών κυβερνήσεων από το 1970 μέχρι το 2017, με εξαίρεση την περίοδο 2000/2006 της δεξιάς-ακροδεξιάς διακυβέρνησης.


Πηγή: timesnews.gr