Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ρωσία : Αυστηρή προειδοποίηση σε Τουρκία και Ουκρανία για τη στρατιωτική συνεργασία...

Ρωσία : Αυστηρή προειδοποίηση σε Τουρκία και Ουκρανία για τη στρατιωτική συνεργασία τους

294
0

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα (φωτογραφία Reuters)

Η Ρωσία ευελπιστεί ότι η στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία μεταξύ Κιέβου και Αγκυρας δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση στο Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία), δήλωσε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ουκρανίας και Τουρκίας για την παραγωγή κορβετών και μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών για τον ουκρανικό στρατό.

«Παρότι κάθε κράτος έχει δικαίωμα να αναπτύξει τις σχέσεις του στον διμερή τομέα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η διένεξη στο Ντονμπάς δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί και πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ή τουλάχιστον να διερωτόμαστε για το αν η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μπορεί ή δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση αυτή. Αυτό είναι κάτι που σαφώς δεν πρέπει να επιτρέψουμε» δήλωσε η Ζαχάροβα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στις 14 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για την παραγωγή κορβετών και μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών για τον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού.

Δοκιμές μη επανδρωμένων

Το 2019, το Κίεβο αγόρασε και προέβη σε δοκιμές τουρκικών μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών Bayraktar TB2, τα οποία σχεδιάζεται να εξοπλισθούν με βόμβες υψηλής ακριβείας MAM-L της τουρκικής εταιρείας Roketsan.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το κόστος τη εν λόγω αγοράς φθάνει τα 69 εκ. δολάρια.


Πηγή: timesnews.gr