Οι δικηγόροι του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, Όλγκα Μιχαήλοβα και Βαντίμ Κόμπζεφ, δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του πελάτη τους ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές της πόλης Πακρόφ της περιοχής Βλαντίμιρ, επιδεινώθηκε απότομα και πως η διεύθυνση των φυλακών δεν τους επιτρέπει να τον συναντήσουν, έγραψε στην σελίδα του στο μέσο κοινωνική δικτύωσης Telegram, o επικεφαλής του επιτελείου του, Λεονίντ Βολκόφ.

«Δεν κατανοούμε πού είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι και γιατί τον κρύβουν από τους δικηγόρους του. Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει έντονους πόνους στην πλάτη και είχε πει ότι του πιάνεται το πόδι, δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του, και όλο αυτό το διάστημα πήρε δύο χάπια (αναλγητικά) (Ibuprofen), δήλωσε ο Βολκόφ εικάζοντας ότι ο Ναβάλνι ενδέχεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Οι δικηγόροι του, Μιχαήλοβα και Κόμπζεφ, δήλωσαν ότι επρόκειτο να τον συναντήσουν σήμερα Τετάρτη στις 13.00 αλλά δεν τους επέτρεψαν να τον συναντήσουν και παρέμειναν έως το απόγευμα έξω από τις φυλακές.

Η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάποιες «προγραμματισμένες δραστηριότητες» και γι’ αυτό δεν τους επέτρεψε την είσοδο. Ωστόσο σ’ έναν άλλο δικηγόρο που περίμενε στη σειρά του για να μπει μετά την Μιχαήλοβα και τον Κόμπζεφ, του επέτρεψαν να μπει στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το επιτελείο του Ναβάλνι επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά από την σύλληψή του που οι δικηγόροι του δεν μπορούν να τον συναντήσουν στην προγραμματισμένη μέρα. Οι συνεργάτες του υποθέτουν ότι μπορεί να έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο και η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος να το αποκρύπτει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Novaya Gazeta, Reuters


Πηγή: timesnews.gr