ΗΡωσία δεν προτίθεται να «επιστρέψει» το Ντονμπάς, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ρωσόφωνου πληθυσμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την δήλωση της Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η οποία στο φόρουμ «Ρωσικό Ντονμπάς» που πραγματοποιήθηκε στο Ντανέτσκ απηύθυνε έκκληση να ενταχθούν αυτά τα εδάφη στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν είναι δημοσιογράφος και διευθυντικό στέλεχος σε μέσο ενημέρωσης (διευθύντρια του ρωσικού καναλιού Russia Today-σ.σ). Η ίδια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι εκφραστής της επίσημης πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «η Ρωσία τηρεί μια αρκετά υπεύθυνη στάση στο πλαίσιο των προσπαθειών που αφορούν την συνδρομή προς την Ουκρανία για την διευθέτηση της εσωτερικής κρίσης στην Ουκρανία» και προσέθεσε ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να τηρεί μια συνεπή και υπεύθυνη στάση στην υπεράσπιση του ρωσόφωνου πληθυσμού του Ντονμπάς και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τους Ρώσους».

Απαντώντας στο ερώτημα, κάτω από ποιούς όρους η Ρωσία είναι διατεθειμένη να εντάξει το Ντονμπάς στα εδάφη της, ο Πεσκόφ είπε: «Ούτε ευθέως ούτε εμμέσως το ζήτημα αυτό δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».

Την ονομασία του φόρουμ «Ρωσικό Ντονμπάς» ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την θεώρησε «απόλυτα φυσιολογική». «Στην περίπτωση αυτή δεν ακούγεται κάτι άσχημα στα αυτιά», είπε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι στο Ντονμπάς «ζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων και ρωσοφώνων».


Πηγή: timesnews.gr