Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ρουμανία: Τους πέντε έφτασαν οι ασθενείς με covid-19 που έχασαν τη ζωή...

Ρουμανία: Τους πέντε έφτασαν οι ασθενείς με covid-19 που έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου

291
0

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της Ρουμανίας, λιγότερους από τρεις μήνες αφού σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό σε νοσοκομείο της Πιάτρα-Νεάμτς.

“Τρεις ασθενείς εντοπίστηκαν νεκροί και ένας τέταρτος πέθανε στη συνέχεια”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ραέντ Αραφάτ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ασθενείς με covid-19.

Ένα πέμπτο απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε στο μπάνιο της πτέρυγας όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, όταν εισήλθαν στο κτίριο οι ερευνητές, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Λούτσιαν Μπόντε.

“Περίπου 120 ασθενείς που βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα απομακρύνθηκαν”, επεσήμανε ο Μπόγκνταν Τόμα, εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων (ISU). Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αραφάτ, κανένας άλλος ασθενής δεν έχει υποστεί εγκαύματα, αλλά πολλοί χρειάστηκε μετά την πυρκαγιά να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έμειναν για ώρα εκτός αναπνευστήρα. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, τα οποία είναι ήδη γεμάτα από ασθενείς με covid-19.

Στις 14 Νοεμβρίου δέκα ασθενείς με covid-19 έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Πιάτρα- Νέαμτς. Πέντε ασθενείς πέθαναν λίγο μετά το περιστατικό αυτό.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει τότε τη διεξαγωγή ελέγχων στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας, όπου τα νοσοκομεία είναι παλιά.


Πηγή: timesnews.gr