Η δημοτικότητα του ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα υπέστη πτώση σχεδόν 13 μονάδων εξαιτίας της δυσαρέσκειας για τον τρόπο που η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, κατέγραψε δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Σούγκα υποχώρησε στο 50,3% από το 63% που καταγραφόταν έναν μήνα νωρίτερα, ενώ το ποσοστό των Ιαπώνων που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση αυξήθηκε στο 32,8% από το 19,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που μετέδωσε το Κιόντο.

Περίπου το 48% του δείγματος τάχθηκε υπέρ της αναστολής του κυβερνητικού προγράμματος για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού λόγω της ολοένα περισσότερο εντεινόμενης ανησυχίας πως συμβάλλει στη εξάπλωση της πανδημίας, έδειξε η δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα Yomiuri, υπέρ της διακοπής του προγράμματος τάσσεται το 57%.

Ειδικοί θεωρούν ότι πράγματι η κρατική επιχορήγηση του εσωτερικού τουρισμού συνέβαλε να υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας, το λεγόμενο τρίτο κύμα. Ο Σούγκα υπεραμύνθηκε του προγράμματος την Παρασκευή, εξηγώντας ότι έχει στόχο να προσφερθεί βοήθεια σε μικρές επιχειρήσεις του τομέα της φιλοξενίας, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημίας.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, η Ιαπωνία καταγράφει ως αυτό το στάδιο περίπου 2.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 163.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


Πηγή: timesnews.gr