Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε ισχύ τέθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες 14...

Σε ισχύ τέθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες 14 ημέρες

530
0

Σε ισχύ τέθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη καθώς από την Τρίτη το βράδυ ισχύει το lockdown σε ολόκληρη τη Περιφερειακή Ενότητα.

Ήδη, λίγο πριν τις 9 το βράδυ δρόμοι και πεζοδρόμια ερήμωσαν καθώς οι περισσότεροι πολίτες είχαν φροντίσει να μην κυκλοφορούν έξω.

Εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομίας καθώς κλιμάκια έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλες περιοχές πραγματοποιοντας τους προβλεπομενους ελέγχους ενώ όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, σταματούν και διερχομένων οχήματα.

Δείτε LIVE εικόνα του GRTimes.gr από το κέντρο της Θεσσαλονίκης:

Θυμίζουμε ότι, από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες, η αγορά της Θεσσαλονίκης έβαλε «λουκέτο», με την συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων να παραμένουν κλειστά.

Επιπλέον, από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS, υγείας και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Τι ισχύει με τις μετακινήσεις 

Από τις 5 το πρωί έως 9 το βράδυ επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

-Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS- Επιλογή 1]

– Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS- Επιλογή 2]

– Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS- Επιλογή 3]

-Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.

Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS- Επιλογή 4]

-Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της

επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS- Επιλογή 5]

-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του 1,5 μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS- Επιλογή 6]

-Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS- Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS- Επιλογή 6].

Η μετάβαση ανήλικων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS- Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.


Πηγή: timesnews.gr