Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και στα νησιά του Αιγαίου, τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και μετά το απόγευμα ισχυροί στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με σταδιακή εξασθένηση το φαινομένων μετά το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 10 βαθμούς), 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ο καιρός της Κυριακής και της Δευτέρας

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα βρέξει τοπικά στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Τοπική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα και το βράδυ από το Ιόνιο και τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές, με δυνατούς ανέμους, οι οποίες αργά τη νύχτα το βράδυ θα ενταθούν.

Έτσι θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού, με τα φαινόμενα να έχουν την τάση μέσα στη νύχτα να κινηθούν ανατολικότερα. Οι νοτιάδες στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο μέχρι 7 -8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, 1515 στα βόρεια και -18- και μέχρι 20 βαθμούς νοτιότερα.

Κλείνοντας, την Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές από τα δυτικά θα ακολουθήσουν μια κίνηση ανατολικά , γρήγορα μέσα στη μέρα, με μια γραμμή καταιγίδων και ισχυρών βροχών να επηρεάζει όπως βλέπεται και στο χάρτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από βορρά μέχρι το νότο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Παράλληλα οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ με το πέρασμα των καταιγίδων, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.


Πηγή: timesnews.gr