Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο στη Σιγκαπούρη με τους επιβάτες να παραμένουν υποχρεωτικά σε καραντίνα στις καμπίνες τους, μέχρι το πλοίο να φτάσει στο λιμάνι.

Όλοι οι επιβάτες είχαν υποβληθεί στο υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό έως και τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της κρουαζιέρας, ανέφερε το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB).

Ωστόσο, ένας 83χρονος άνδρας, που είχε πάει στο ιατρικό κέντρο του πλοίου με συμπτώματα διάρροιας, βρέθηκε θετικός.

Η Royal Caribbean και το STB δήλωσαν ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου που είχαν στενή επαφή με τον 83χρονο στη συνέχεια έκαναν τεστ το οποίο ήταν αρνητικό.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα παραμείνουν στα δωμάτιά τους έως ότου ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών, διευκρίνισε η Άννι Τσανγκ, διευθύντρια του τμήματος κρουαζιέρας στο STB. Όλοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό πριν αποχωρήσουν από το πλοίο.

Η κρουαζιέρα της Royal Caribbean είναι ένα από τα πρώτα της δρομολόγια αφού η εταιρεία διέκοψε τις παγκόσμιες δραστηριότητές της τον Μάρτιο λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο επιβάτης που βρέθηκε θετικός θα αποζημιωθεί πλήρως. Οι άλλοι επιβάτες θα πάρουν πίσω το αντίτιμο μιας ημέρας κρουαζιέρας.

«Καταλαβαίνουμε πως δεν το σχεδιάσατε αυτό και λυπούμαστε πάρα πολύ», είπε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου.

Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 1.680 επιβάτες και 1.148 μέλη πληρώματος, ανέφερε εκπρόσωπος της Royal Caribbean.

Με πληροφορίες από τον Guardian.


Πηγή: timesnews.gr