«Η μεταρρύθμιση που προτείνουμε αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και με προοδευτικό τρόπο τα προβλήματα των πανεπιστήμιων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, σε αντίθεση με την κυβερνητική πρόταση με την οποία «πάνε τα πράγματα ανάποδα και βάζετε τον Χρυσοχοΐδη να αποφασίσει για το Πανεπιστήμιο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε πως «έχω την εντύπωση ότι ενώ δεν αγνοείτε την εξέλιξη των πραγμάτων, αντιμετωπίζετε την ιστορία επιλεκτικά και αποσπασματικά. Δίνετε λάθος μηνύματα». Ο νόμος Διαμαντοπούλου «ήταν στη σωστή κατεύθυνση» και όταν φέρατε πέρυσι το νόμο για το άσυλο, «εμείς δεν καταψηφίσαμε γενικά, αλλά σας είπαμε ότι έτσι όπως είναι δεν αντιμετωπίζει τα πρόβλημα. Αντίθετα, φέρνει τον αυταρχισμό μέσα στα πανεπιστήμια, χωρίς αποτέλεσμα».

Σήμερα, τόνισε ο Κ. Σκανδαλίδης, «είσαστε τόσο εκσυγχρονιστές και πρωτοπόροι, που θέλετε να βάλετε την αστυνομία στα πανεπιστήμια» και τόνισε πως η πρόταση του ΚΙΝΑΛ δίνει μια «θαυμάσια λύση». Έχουμε, σημείωσε, «τελείως διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει μεταρρύθμιση. Εσείς τη μεταρρύθμιση τη θεωρείτε στα πρόσωπα. Δεν μπορούν οι πρυτάνεις να κάνουν τη δουλειά που τους ορίζει ο νόμος και καταργείτε τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία, δίνοντας τον έλεγχο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Να παρέμβει δηλαδή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πανεπιστήμιο για να αντικατασταθεί η αδυναμία του πρύτανη. Αυτό είναι αντι-μεταρρύθμιση. Είναι κατάργηση του θεσμού. Μεταρρύθμιση είναι να φέρετε το θεσμό σε θέση να κάνει τη δουλειά του. Γι’ αυτό εκλέγεται. Είναι θεμελιώδης η διαφορά μας, η προοδευτική μεταρρύθμιση που πάει το θεσμό πιο πέρα, ενώ εσείς προχωράτε σε απορρύθμιση και αντι-μεταρρύθμιση που είναι ‘πονάει δόντι – κόβω κεφάλι’» είπε ο κ. Κ. Σκανδαλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr