Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύουν ασυνήθιστα έως ανεκτίμητα έργα

Σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύουν ασυνήθιστα έως ανεκτίμητα έργα

230
0

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μπαίνει δυναμικά στο 2021 με ένα πρόγραμμα συναυλιών από ασυνήθιστα έως ανεκτίμητα έργα, στο πλαίσιο του νέου Κύκλου Σολίστ της Κ.Ο.Α., ο οποίος ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο. 

Η βραδιά ανοίγει με το Κοντσερτίνο για φλάουτο της Σεσίλ Σαμινάντ, συνθέτριας που κατάφερε να ξεχωρίσει κατά τον ανδροκρατούμενο 19ο αιώνα. Με τις υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις του αισθαντικού Κοντσερτίνο (στην πρώτη του εκτέλεση από την Ορχήστρα) αναμετριέται ο καταξιωμένος φλαουτίστας Μιχάλης Ραμός.

Ακολουθεί το οπερατικής λογικής, Τρίτο Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ. Έργο κομβικό στο ρεπερτόριο του οργάνου που σπάει τις συμβάσεις της εποχής, αφήνοντας να διαφανεί η σπάνια ικανότητά του να δημιουργεί μουσική γεμάτη ζωή και χάρη. Σολίστ, ο κορυφαίος βιολονίστας στα Β’ Βιολιά της Ορχήστρας, Απόλλωνας Γραμματικόπουλος.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με τη Σουίτα για τον ‘Αμλετ του Σοστακόβιτς. Μία πρώιμη δημιουργία, μέσα από την οποία εκφράζει την άποψή του για τη σκηνική μουσική, υπογραμμίζοντας τη δραματικότητα της σαιξπηρικής γραφής παρά τα άφθονα γκροτέσκα στοιχεία. Στο πόντιουμ, ο ραγδαία ανερχόμενος Ρωμανός Παπάζογλου.

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι δωρεάν.


Πηγή: timesnews.gr