Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Σουηδία-κορωνοϊός: Σε χαμηλό δύο μηνών οι ημερήσιοι θάνατοι

Σουηδία-κορωνοϊός: Σε χαμηλό δύο μηνών οι ημερήσιοι θάνατοι

628
0

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό της σε θανάτους από τη νόσο Covid-19 τους τελευταίους 2 και πλέον μήνες, καθώς οι εμβολιασμοί μεταξύ των ηλικιωμένων άρχισαν να μετριάζουν τον αντίκτυπο του δεύτερου κύματος του ιού στους οίκους ευγηρίας, ανακοίνωσε η σουηδική Αρχή Υγείας.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε 44 νέους θανάτους, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 12.370, στη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 13 Δεκεμβρίου πέρυσι.

«Μπορούμε συνειδητά να πούμε ότι αυτού του είδους η μείωση πρέπει να οφείλεται στα εμβόλια», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Ακολουθεί επίσης ό,τι είδαμε στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες».

Η Σουηδία έχει εμβολιάσει πάνω από το 80% των τροφίμων σε οίκους ευγηρίας με μία δόση και περίπου το ένα τρίτο με τις δύο δόσεις που χρειάζονται για τη μέγιστη προστασία. Περίπου οι μισοί από τους θανάτους λόγω Covid-19 στη Σουηδία αφορούν τροφίμους οίκων ευγηρίας.

Εντούτοις, η σταθερή μείωση που παρατηρήθηκε στα νέα κρούσματα φαίνεται πως σταμάτησε. Η Σουηδία κατέγραψε 4.333 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Υγείας της χώρας.

Η Σουηδία καταγράφει, επίσης, αύξηση στα κρούσματα του βρετανικού στελέχους του ιού. Ένα δείγμα θετικών τεστ στο Γκέτεμποργκ έδειξε ότι το 20% έχουν μολυνθεί από το βρετανικό στέλεχος, εξηγούν οι σουηδικές υγειονομικές αρχές.


Πηγή: timesnews.gr