Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Spiegel : Αλέξης, «ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ»

Spiegel : Αλέξης, «ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ»

251
0

Οταν ο Αλέξης Βαΐου συνάντησε την Καγκελάριο το 2015. Πορτρέτο που είχε παραγγείλει ειδικά για εκείνη.

Ο μεγαλύτερος οπαδός της Μέρκελ είναι Ελληνας! Δημοσίευμα του Spiegel εξαίρει με ιδιαίτερο τρόπο τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Το πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού είναι αφιερωμένο «στον καλύτερο φίλο της Μέρκελ», που δεν είναι άλλος από τον εστιάτορα Αλέξη Βαΐου.

Το άρθρο αναφέρεται στον μεγάλο θαυμασμό του ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Μπρεμερχάφεν, ο οποίος εκφράστηκε με πανό 40 τμ το 2015, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και των πολιτικών διενέξεων μεταξύ των δυο χωρών.

Τότε, η Ανγκελα Μέρκελ είχε παρουσιαστεί από ορισμένα ελληνικά μίντια με χιτλερική στολή. Ο Αλέξης Βαΐου θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη γερμανίδα καγκελάριο αλλά και στον γερμανικό λαό για τα τόσα προτερήματά του, όπως η ακρίβεια, η καθαριότητα, το «μικρό αλλά σταθερό πουρμπουάρ» έφτιαξε το πανό και προσκάλεσε την καγκελάριο στο εστιατόριό του με αφορμή επικείμενη επίσκεψή της στην πόλη.

Τον κάλεσε στο ξενοδοχείο

Η Ανγκελα Μέρκελ δεν πήγε στο εστιατόριο, αλλά τον κάλεσε να τον γνωρίσει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ο θαυμασμός όμως δεν περιορίστηκε εκεί. Από τότε, κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της καγκελαρίου, πληρώνει μεγάλη καταχώρηση στην εφημερίδα Bild μέσω της οποίας της εύχεται Χρόνια Πολλά.


Ο Αλέξης Βαΐου στήνει στο εστιατόριο ομοίωμα της καγκελαρίου

Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, γράφει το Spiegel, o Αλέξης Βαΐου αισθάνθηκε και πάλι την ανάγκη να υπερασπιστεί τη γερμανίδα πολιτικό.

Οταν διάβασε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δυο εστιάτορες απαγόρευσαν την είσοδο στα μαγαζιά τους στην καγκελάριο, επειδή πήρε σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξοργίστηκε.

Κέρινο ομοίωμα

Ως πράξη αλληλεγγύης αποφάσισε να παραγγείλει κέρινο ομοίωμά της που θα το έχει μόνιμα τοποθετημένο στην «Ολυμπιακή Φλόγα».

Μετά από μεγάλη έρευνα, το παρήγγειλε στη Σαγκάη για 4.880 δολάρια. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να το παραλάβει προσωπικά.

Οποιος θα θέλει να φωτογραφηθεί με την «καγκελάριο» θα πληρώνει 5 ευρώ που θα χαρίζονται στα κοινωνικά συσσίτια.

Πηγή: Deutche Welle


Πηγή: timesnews.gr