Διαψεύδει τη βασιμότητα δημοσιευμάτων για παράλληλα συστήματα και διπλό τρόπο καταγραφής των δεδομένων γύρω από την πανδημία η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, «η διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια.

Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο Covid-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων».

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημειώνει, επίσης, πως ο ΕΟΔΥ, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπισή της. «Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19)” και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας».


Πηγή: timesnews.gr