Την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, έφερε στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου καλεί την υπουργό Πολιτισμού να της απαντήσει για το «εάν η επί δύο εβδομάδες επιβολή σιωπής» παρά «την κραυγή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου», ήταν «αποκλειστικά δική σας απόφαση ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό» του οποίου «ως γνωστόν επιλογή ήταν ο κ. Δ. Λιγνάδης;».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησής της αναφέρει, πως «επί δύο εβδομάδες ακουγόταν η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη, εξαιτίας έντονων φημών που κυκλοφορούν.

Τέλος, η βουλευτής, υπογραμμίζει πως «οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφεραν πως έχουν βιώσει περιστατικά βίας τα οποία λόγω φόβου δεν έχουν καταγγείλει» και τονίζει πως «η παραμικρή σκιά που πέφτει πάνω σε πρόσωπα που κατέχουν υψηλές θέσεις και που μάλιστα έχουν διοριστεί απευθείας από το επιτελικό κράτος, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και ακαριαία».


Πηγή: timesnews.gr