Τα εύσημα στο σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΑΣΕΠ και του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο απένειμε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Είδα ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ σοβαρή προετοιμασία για τη μετεξέλιξη του συστήματος πρόσληψης των Ελληνοπαίδων στο Δημόσιο, από ένα σύστημα αντικειμενικό που ήταν, μέχρι τώρα, και σε αξιοκρατικό», τόνισε ο πρώην υπουργός, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εσωτερικών για τις προωθούμενες αλλαγές.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, με θητεία και ως υπουργός Εσωτερικών (από Σεπτέμβριο 1996 έως Φεβρουάριο 1999) τόνισε την ανάγκη η σύγχρονη, δημόσια διοίκηση «να έχει δυνατότητα πολύ μεγάλης προσαρμογής», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οποιαδήποτε ολιγωρία για την εξέλιξη αυτή, θα δημιουργούσε προβλήματα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε πολύτιμες τις γνώσεις και τις σκέψεις του κ. Παπαδόπουλου και δεσμεύθηκε για την αξιοποίησή τους.

Μίλησε για απολύτως δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, αναφέροντας ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς δημόσια διαβούλευση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο του διαλόγου με τις πολιτικές δυνάμεις, έχει ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της «Ελληνικής Λύσης» και του «Μέρα25», ενώ την προσεχή Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με την εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.


Πηγή: timesnews.gr