«Η απόφαση-εισήγηση προς την Ε.Ε. της κυβέρνησης, για την ενίσχυση της AEGEAN με 120 εκ. ευρώ, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ιδιαίτερα από την ώρα που ανάλογες αποφάσεις για αεροπορικές εταιρείες έχουν παρθεί από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Οι παρεμβάσεις «στήριξης», όπως υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ,  πρέπει να αφορούν και επιχειρήσεις που έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Και αναμφίβολα η Aegean είναι μια από αυτές, στον κρίσιμο τομέα των αερομεταφορών.

«Η επιχείρηση αυτή έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Πρέπει όμως να συνεχίσει το έργο της. Να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα σε μια χώρα με μεγάλη νησιωτικότητα όπως η Ελλάδα-και να διατηρεί τις θέσεις εργασίας», σημπληρώνει.

«Έχουμε προτείνει στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε ερείπια, με τις επιχειρήσεις κλειστές και τους εργαζόμενους στην ανεργία», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, η απόφαση στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ με 2 απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • Να συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι με δικά τους κεφάλαια στο πρόγραμμα σωτηρίας της επιχείρησης τους.
  • Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου και η απασχόληση των εργαζομένων.

Η συμφωνία ενίσχυσης να προβλέπει και την απόκτηση μετοχών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) της επιχείρησης. Μετοχές που δεν θα περιέλθουν στο Υπερταμείο και θα πωληθούν σε ιδιώτες όταν οι συνθήκες είναι επωφελείς για το δημόσιο. Είναι ευνόητο ότι το ίδιο ενδιαφέρον πρέπει να επιδεικνύεται από το κράτος και για την στήριξη των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Για τις οποίες, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ,  μόνο ψίχουλα ως τώρα διατίθενται.


Πηγή: timesnews.gr