Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα σε οριακό σημείο.

Η πανδημία, σε συνδυασμό με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και τις σημαντικές ελλείψεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ψηφιακές ικανότητες, συνεχίζουν να προκαλούν δραματική μείωση του τζίρου τους, έλλειψη ρευστότητας και τις απειλούν με λουκέτο.

Σε κίνδυνο βρίσκονται 250.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα, ως συνέπεια της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και αποτελούν μεγάλη απειλή για τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς.

Στον αγώνα που κάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Αθήνας για την επιβίωσή τους και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά δεν μένει αμέτοχη.

Ξεκινάμε μια καμπάνια για την στήριξη των μικρών καταστημάτων της Δυτικής Αθήνας.

Διοργανώνουμε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 7:30μμ διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα σήμερα στη Δυτική Αθήνα. Κίνδυνοι και Προοπτικές» και σας προσκαλούμε να την παρακολουθήσετε, ακολουθώντας την ώρα της εκδήλωσης τον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/87676602110

Στηρίζουμε αυτές τις δύσκολες μέρες την υγιή επιχειρηματικότητα, την τοπική αγορά και τις θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Επιλέγουμε να κάνουμε τα ψώνια μας ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά από τα μικρά καταστήματα της περιοχής μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους γείτονες και τους συμπολίτες μας.

Προστατεύουμε τις πόλεις μας από τα λουκέτα, την ανεργία, τη φτωχοποίηση. Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια.


Πηγή: timesnews.gr