Στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα ανακοινώσει τη νέα δέσμη μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη επρόκειτο να μεταδοθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο, ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ ανέβαλε τις εξελίξεις, οι οποίες μετατέθηκαν για σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση του πρωθυπουργού για την λήψη μέτρων δεν πρόκειται να αλλάξει. Κι αυτό, διότι η κατάσταση τελεί εκτός κάθε ελέγχου, με το ένα ρεκόρ να καταρρίπτει το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε τα 1.600, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφθασε τους 128.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη θα εδράζονται στους εξής άξονες:

  • Περιορισμό του ωραρίου ή ολικό κλείσιμο του κλάδου της εστίασης στις πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες επιτήρησης (Κατηγορία 3 και 4).
  • Πιθανό κλείσιμο γυμναστηρίων, αιθουσών ψυχαγωγίας, κινηματογράφων, θεάτρων κ.α. στις περιοχές κατηγορίας 3 και 4.
  • Πιθανή απαγόρευση της κυκλοφορίας από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα.
  • Πιθανή μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 22.00 ή τις 23.00 στις περιοχές κατηγορίας 3 και 4.
  • Καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σ’ όλη την Ελλάδα, ακόμη και στις περιοχές κατηγορίας 1.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες της πανδημίας, τα οποία θα εξειδικεύσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το διάγγελμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το νησί της Σάμου.


Πηγή: timesnews.gr