Ψηφοφόροι της Αττικής, δηλώνουν τι θα ψήφιζαν σήμερα

Κορυφαίοι στις προτιμήσεις των πολιτών της Αττικής Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Χρυσοχοϊδης, Κατσαφάδος, Δένδιας, Μαρκόπουλος.

Η ίδια έρευνα, στην περιφέρεια Αττικής, της OPINION POLL για λογαριασμό της POLITICAL, που δημοσιεύτηκε στο timesnews, από την οποία προέκυψε ότι οι πολίτες του Λεκανοπεδίου «βαθμολογούν» θετικά, σε ποσοστό 51%, τους χειρισμούς του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δίνουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας της τάξης του 59.7%, στο δεύτερο μέρος της, που, παρουσιάζουμε σήμερα, έχουμε την αξιολόγηση βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης, από τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, που, συγχρόνως δίνουν και υψηλά ποσοστά στο κυβερνητικό κόμμα, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα, ως πρόθεση ψήφου, αν σήμερα είχαμε εκλογές.

  • Επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου, που, σταθερά καταγράφεται σ΄όλες τις τελευταίες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνεται και στην έρευνα της OPINION POLL, για την Αττική, δίνοντας προβάδισμα στο κυβερνητικό κόμμα με διαφορά 17,3 μονάδων, σε σχέση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. (Στην αντίστοιχη Πανελλαδική έρευνα της OPINION POLL για την POLITICAL, πριν ένα μήνα, η διαφορά αυτή, ήταν 17.2%).

Οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, αν σήμερα είχαμε εκλογές, δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν Ν.Δ. σε ποσοστό 38.8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα υπόλοιπα κόμματα, οι προτιμήσεις των πολιτών του Λεκανοπεδίου, δίνουν Κ.Κ.Ε 4.6%, ΚΙΝΑΛ 4.5% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2.8%, ΜΕΡΑ 25 2.3%, αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει, με μικρές αποκλίσεις,την πανελλαδική τάση και το αναλλοίωτο των συσχετισμών.

Η αξιολόγηση των βουλευτών

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας και στην αξιολόγηση των κυβερνητικών βουλευτών, που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εκλογές στο Λεκανοπέδιο, που περιλαμβάνει και δύο τουλάχιστο επιλαχόντες πολιτευτές, ανά εκλογικό τομέα, όπου καταγράφονται τα ποσοστά ψήφων που θα έπαιρναν αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Στο ερώτημα αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιον θα ψηφίζατε, οι πολίτες ανέδειξαν πρώτο στις προτιμήσεις τους τον Κωστή Χατζηδάκη με ποσοστό 60,2 και ακολουθούν ΄Αδωνις Γεωργιάδης 54,6, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 51, Κων/νος Κατσαφάδος 50,2, Νίκος Δένδιας 49,8, Δημήτρης Μαρκόπουλος 47,4, Μάκης Βορίδης, που είναι οι πρώτοι, από το κόμμα της ΝΔ, στις προτιμήσεις των πολιτών στην Αττική.

Οι πιο δραστήριοι

Στο ερώτημα με ποιον βουλευτή της Ν.Δ από την εκλογική σας Περιφέρεια είστε πιο ικανοποιημένος/η από την συμβολή του στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής και την συνολική πολιτική παρουσία του, καταγράφηκαν τα εξής ποσοστά:

Α΄ΑΘΗΝΏΝ Βασίλης Κικίλιας 25,9, ΄Ολγα Κεφαλογιάννη 11,5,΄Αγγελος Συρίγος 16,4, Φωτεινή Πιπιλή 4,1,Κων/νος Μπογδάνος 3,2.

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Γιάννης Λοβέρδος 31,5, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 22,6.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Νίκος Δένδιας 35,4, Διονύσιος Χατζηδάκης 10,4, Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης 8,3, Κων/νος Κυρανάκης 6,8, Σοφία Βούλτεψη 5,5, ΄Αννα Καραμανλή 5,2, Μπάμπης Παπαδημητρίου 2,8,Γιάννης Καλιάνος 2,8.

Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ

Κων/νος Κατσαμάδος 36,8, Νίκος Μανωλάκος 12, Εμμανουήλ – Χριστόφορος Μπουτσικάκης 8,7, Νόνη Δούνια 5,3, Γιάννης Μελάς 5,3.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Μάκης Βορίδης 30,8, Γεωργία Μαρτίνου 18,4, Βασίλειος Οικονόμου 8,7, Γιώργος Βλάχος 8,5

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Αθανάσιος Μπούρας 13,6, Ευάγγελος Λιάκος 13,6, Γιώργος Κότσιρας 12,7

Η μεθοδολογια της έρευνας

Από την OPINION POLL, σημειώνεται , σε σχέση με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην έρευνα, ότι πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 νοικοκυριών, δείγμα κατανεμημένο αναλογικά με βάση την τελευταία Απογραφή. Δηλαδή, στο 1.500, οι επί μέρους Περιφερειακές Ενότητες και Εκλογικές Περιφέρειες εκπροσωπούνται εντελώς αναλογικά.

Τα ονόματα που τίθενται στα ενδεχόμενα ψηφοδέλτια ανά Εκλογική Περιφέρεια – πέραν των νυν Βουλευτών – συγκεντρώθηκαν με την βοήθεια συνεργατών μας και των δημοσιογράφων της POLITICAL. Κατά κανόνα έχουν γραφτεί και σε σχετικά ρεπορτάζ. Επίσης θεωρήθηκε ότι πρέπει να ενταχθούν και τα ονόματα τουλάχιστον των δύο επιλαχόντων ανά Εκλογική Περιφέρεια.

Κάποια ονόματα υποψηφίων που τίθενται στα ψηφοδέλτια μετριούνται σε δύο Περιφέρειες. Αυτό συμβαίνει γιατί για κάποιους έχει γραφεί και συζητείται, ότι μπορεί να είναι στην μία ή στην άλλη Περιφέρεια. Η μέτρηση έγινε και στις δύο. Έτσι κι αλλιώς δεν επηρεαζόταν το αποτέλεσμα. Για κάθε μία Εκλογική Περιφέρεια ψήφιζαν μόνο όσοι δήλωναν ότι ψηφίζουν σ΄αυτή.

The following two tabs change content below.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.


Πηγή: timesnews.gr