Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Στις φυλακές οι Χρυσαυγίτες: Στον Δομοκό Μιχαλολιάκος και ηγετικά στελέχη, στο Μαλανδρίνο...

Στις φυλακές οι Χρυσαυγίτες: Στον Δομοκό Μιχαλολιάκος και ηγετικά στελέχη, στο Μαλανδρίνο οι υπόλοιποι

315
0

Ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή, που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή).

Η Αστυνομία έχει παραλάβει όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ήδη αναχώρησαν δύο βαν από την ΓΑΔΑ με τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας, Γιάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν μεταφέρει την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη και ο Μιχαλολιάκος, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Σόου Κασιδιάρη: «Ζήτω η Ελλάς» φώναξε μπαίνοντας στην κλούβα

Ο πρώτος εκ των καταδικασθέντων για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που οδηγήθηκε μέσα στην κλούβα της αστυνομίας, ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Φορώντας χειροπέδες στα χέρια και με μάσκα κατά του κορωνοϊού που κάλυπτε… το πηγούνι του, ο Κασιδιάρης έκανε ένα ακόμη σόου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλάς”.

Εισέπραξε μάλιστα τα χειροκροτήματα της Ουρανίας Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, που βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ, περιμένοντας τη μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται πλέον στον δρόμο για τις φυλακές. όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους και αφού προηγουμένως τους είχαν επιδοθεί τα φυλακιστήρια.

Τα μέτρα για την μεταγωγή τους είναι δρακόντεια, ενώ εμφανής είναι η παρουσία των μελών της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών που φέρουν κουκούλες τύπου full face.

Στην μεγάλη κλούβα της αστυνομίας εισήλθαν οι περισσότεροι καταδικασθέντες, ανάμεσα στους οποίους και τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Λίγο μετά τις 16:30 αναχώρησε με προορισμό τις φυλακές Δομοκού.


Πηγή: timesnews.gr