Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο τραπέζι κλείσιμο συνόρων στην Β. Ελλάδα και νέα μέτρα – Εκτακτη...

Στο τραπέζι κλείσιμο συνόρων στην Β. Ελλάδα και νέα μέτρα – Εκτακτη σύσκεψη στο Μάξιμου

237
0

Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν και σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για την πορεία των κρουσμάτων.

Προβληματισμός υπάρχει στο Μαξίμου από τα νούμερα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς παρά το lockdown δεν υπάρχει υποχώρηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, και την Πέμπτη θα υπάρξει νέα σύσκεψη για τον κορωνοϊό με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά. Στο τραπέζι έχουν πέσει και νέα μέτρα ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται έντονη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, ειδικά από τους εργάτες γης που έρχονται στη Ελλάδα αυτό το διάστημα, από χώρες που είναι πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται ακόμη και το σενάριο αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία σύνορα ή ακόμη και το ενδεχόμενο αυτά να κλείσουν, αν και θεωρείται η έσχατη λύση.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, 480 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ χθες ήταν 443. Επίσης, σε ένα 24ωρο κατέληξαν 60 ακόμη συνάνθρωποί μας από επιπλοκές του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας να έχει ανέλθει σε 1.288.

Αύξηση παρουσίασαν και τα ημερήσια κρούσματα, καθώς σε μία ημέρα επιβεβαιώθηκαν 3.209 νέα. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 905 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, ενώ ακολουθεί η Αττική με 564 κρούσματα. Επιπλέον, Ημαθία και Κιλκίς έχουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.


Πηγή: timesnews.gr