Το ποσοστό των θανάτων από Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία ανέβηκε σε επίπεδα- ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την πανδημία συνέχισε να αυξάνεται παρά το αυστηρό lockdown.

Σχεδόν το 46% των συνολικών θανάτων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σ τις 29 Ιανουαρίου συνδέθηκαν με τον ιό, το υψηλότερο από την έναρξη της πανδημίας, ανέφερε την Τρίτη το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid-19 αυξήθηκε κατά 11 σε 8.433, οι περισσότεροι από το ύψος του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Ενώ οι νέες μολύνσεις έχουν μειωθεί από την έναρξη του lockdown τον περασμένο μήνα και οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περάσει την κορύφωση της πανδημίας, τα στοιχεία δείχνουν πώς οι καταστροφικές επιπτώσεις του χειμερινού κύματος του ιού εξακολουθούν να γίνονται αισθητές.

Οι συνολικοί θάνατοι ήταν αυξημένοι κατά 44,6% πάνω από τον μέσο όρο των πέντε ετών, ποσοστό που είναι σχεδόν 100% στο Λονδίνο, την πιο βαριά πληγείσα περιοχή.

Με πληροφορίες από Bloomberg


Πηγή: timesnews.gr