Στους 7.805 ανέρχονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Αίγυπτο ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει σκαρφαλώσει στις 142.187. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα θα κορυφωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Σε ένα τέτοιο κλίμα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η ελληνική παροικία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ζήσουν τελείως διαφορετικά, από κάθε άλλη χρονιά, τα Θεοφάνια.

Για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη ως Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Μεσογείου, όπως γινόταν κάθε χρόνο από τις εγκαταστάσεις τού Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Η ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο θα περιοριστεί εντός του επιβλητικού κοινοτικού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, με πιστή την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της πανδημίας που έχει αποφασίσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη στάση της τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας να περιορίσει όσο γίνεται το δεύτερο κύμα του COVID-19 που πλήττει τη χώρα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λόγω ακριβώς των ίδιων μέτρων ούτε η επίσκεψη του κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας και των άλλων αρχών της πόλης θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται τα παλαιότερα έτη, στον Πατριάρχη Θεόδωρο για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Την ίδια απόφαση τηρεί και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιστορικού σωματείου, δε θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Νείλο ποταμό.

Από χθες η Αίγυπτος επιβάλλει πρόστιμο 50 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 2,7 ευρώ) σε όποιον δε φορά σε δημόσιους χώρους την προστατευτική μάσκα προσώπου.


Πηγή: timesnews.gr