Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε συμφωνία με τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό Novartis που θα συνεισφέρει από το 2021 στην παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 με αγγελιοφόρο mRNA που ανέπτυξε πρόσφατα.

Η Novartis προβλέπει να αρχίσει την παραγωγή αυτού του εμβολίου, που περιμένει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών «κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021» και σχεδιάζει την παρασκευή «50 εκατ. δόσεων το μέγιστο» έως το τέλος του έτους και περίπου 200 εκατ. δόσεις το 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας.

«Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής, τη μεταφορά της τεχνολογίας και τις δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει» και οι πρώτες παραδόσεις προβλέπονται για φέτος το καλοκαίρι από τη μονάδα της Novartis στο Κουντλ της Αυστρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υποψήφιο εμβόλιο της CureVac βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών και είναι αντικείμενο της εν εξελίξει αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Η CureVac είχε ήδη ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες συμφωνία συνεργασίας με τον φαρμακευτικό όμιλο Bayer, που επίσης θα την στηρίξει στην παραγωγή, καθώς η έλλειψη εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα από βασικά εμπόδια στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr