Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Συνάντηση Μακρόν – Κούρτς αύριο στο Παρίσι

Συνάντηση Μακρόν – Κούρτς αύριο στο Παρίσι

266
0

Συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει αύριο, Τρίτη, στο Παρίσι ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, και στη συνέχεια οι δύο τους θα συζητήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη.

Μετά τις συζητήσεις για την κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις πρόσφατες ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και την περασμένη Δευτέρα στο κέντρο της Βιέννης, προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των συμμετεχόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Η απειλή που θέτει η ισλαμιστική τρομοκρατία επηρεάζει όλους μας στην Ευρώπη, όπως παρατηρήθηκε πρόσφατα στις επιθέσεις στη Γαλλία και στο παρελθόν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, τονίζοντας ότι “πρέπει να δράσουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα ενάντια στις ισλαμιστικές απειλές και την ιδεολογία πίσω από αυτές”.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα ερχόταν σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα για επίσκεψη εργασίας, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε η αναβολή της επίσκεψής του.

Κατά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στη Βιέννη από την Αυστριακή Καγκελαρία τονιζόταν ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών Κουρτς και Μακρόν θα ήταν οι κοινές πρωτοβουλίες στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, θα συζητούνταν ο χειρισμός των αποκαλούμενων “Foreign Terrorist Fighters”, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ενώ επρόκειτο να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα μηνύματά του συμπαράστασης προς την αυστριακή πολιτειακή ηγεσία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε επισκεφθεί προσωπικά την περασμένη Τρίτη την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι και είχε υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων.


Πηγή: timesnews.gr