• Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
  • emailg.papagian3@yahoo.gr

“Είναι μια ιστορική μέρα, θα ενισχύσουμε τον όγκο του εμπορίου”, λένε οι Τούρκοι επίσημοι.

Η συμφωνία, που χαρακτηρίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως “η πιο σημαντική” για την Άγκυρα μετά την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, όταν επισημοποιηθεί το Brexit και θα καλύπτει “όλα τα εμπορεύματα βιομηχανικά και γεωργικά “

Η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα γεγονός που γιορτάστηκε με μια “τελετή” μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, στο Υπουργείο Εμπορίου. “Αυτή η νέα εποχή στις σχέσεις θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, Ρουσάρ Πεκκάν, σύμφωνα με τον οποίο η συμφωνία θα προσφέρει την ευκαιρία “περαιτέρω ενίσχυσης του όγκου του διμερούς εμπορίου” που πέρυσι ήταν 16. 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία, που χαρακτηρίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως “το πιο σημαντικό” για την Άγκυρα μετά την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, όταν επισημοποιηθεί το Brexit και θα καλύπτει “όλα τα εμπορεύματα βιομηχανικά και γεωργικά “:” Είναι μια ιστορική ημέρα για τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου “, πρόσθεσε ο Πεκάν, εξηγώντας ότι χωρίς τη συμφωνία η χώρα του θα είχε υποστεί ζημίες 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεδομένου ότι τα τρία τέταρτα των αγαθών που εξάγει στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινταν σε δασμούς. Ωστόσο, η Άγκυρα και το Λονδίνο, πρόσθεσε ο υπουργός, θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν τη συμφωνία επίσης σε υπηρεσίες και επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων.
Σταθερές και διευρυνόμενες οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης, τόσο με την Γερμανία όσο και με την Μεγάλη Βρετανία…
Καλή Χρονιά!

The following two tabs change content below.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Μετά το τέλος των Γυμνασιακών του σπουδών από το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας την περίοδο 1971-77. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εργάζεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Στα χρόνια της 7χρονης δικτατορίας είχε ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα καθώς και στον αντιστασιακό αγώνα από τις γραμμές του Π.Α.Κ. Γράφει άρθρα γνώμης, σχόλια, βιβλιοκριτική, επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες. Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας Παρόν, των περιοδικών Άρδην, Τετράδια, Λιμπρέτο και άλλων τοπικών εφημερίδων και εντύπων. Εργογραφία: Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου, εκδ. Οδυσσέας, 1989. Βροχή στη Δαλματία, καφές στο Τίτογκραντ, εκδ. Δελφίνι, 1997. Η Ελληνική ουτοπία, εκδ. Εναλλακτικές εκδόσεις και Αιγαίον, 1993. Η Ευρώπη των σχισμών, εκδ. Ίνδικτος, 2002. Έχει συγγράψει τα βιβλία: «Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου», εκδ. Οδυσσέας, μαρτυρία, 1989, «Βροχή στη Δαλματία, καφές στο Τίτογκραντ»,νουβέλα, α΄ έκδοση Δελφίνι,1997, β΄ έκδοση εκδόσεις Αντίκτυπος,2006, «Ευρώπη των σχισμών»,διηγήματα, εκδ. Ϊνδικτος 2002, «2017-Η Ελλάδα υπό Νέο-Οθωμανική κατοχή», Εναλλακτικές εκδόσεις,2009. “Αιθιοπία (Αβησσυνία), ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής”, Γόρδιος , α’ έκδοση Μάης 2016, β’ έκδοση Δεκέμβρης 2016. Έχει συμμετοχή στα συλλογικά έργα: «Η ελληνική Ουτοπία», Εναλλακτικές εκδόσεις και Αιγαίον,1993, «Vivere Pericolosamente.26 ιστορίες από την Ιταλία», εκδ. Αντίκτυπος,2005, «Έξι χρόνια κωμωδίας»,πρόλογος σε ανατύπωση έκδοσης στη Φλωρεντία το 1973, Direct 2005,«Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973», Αργοστόλι 2009


Πηγή: timesnews.gr