Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση όχι μόνο άργησε να στείλει στο ευρωκοινοβούλιο τη δικογραφία...

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση όχι μόνο άργησε να στείλει στο ευρωκοινοβούλιο τη δικογραφία για τον Λαγό αλλά την έστειλε και αμετάφραστη

194
0

Κριτική στην κυβέρνηση για “ολιγωρίες” στην άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ασκεί με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και υποστηρίζει ότι “σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη”. 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι κατά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές όχι μόνο καθυστέρησαν να αποστείλουν τη δικογραφία για την άρση ασυλίας Λαγού, αλλά και όταν την έστειλαν ήταν αμετάφραστη!”.

Ακολούθως σημειώνει ότι “τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοίδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”. Στη συνέχεια καλεί την κυβέρνηση “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα”.


Πηγή: timesnews.gr