Τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη θα έχει τη Δευτέρα, στις 4.00 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» επεσήμανε, παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας  έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Η επίθεση εις βάρος του Δημήτρη Μπουραντώνη, πρύτανη του ΟΠΑ, έλαβε χώρα την Πέμπτη από ομάδα του αντεξουσιαστικου χώρου, στην πρυτεναία του πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, μάλιστα, αναρτήθηκε φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον κ. Μπουραντώνη να δέχεται επίθεση από ομάδα ατόμων, η οποία του κρέμασε από τον λαιμό ταμπέλα, με το σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Ο ένας κουκουλοφόρος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατά με τη βία τον πρύτανη στην καρέκλα, ενώ ένας δεύτερος του περνάει την ταμπέλα στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι έπιασαν τον κ. Μπουραντώνη απo τον λαιμό, απειλώντας ακόμα και τη ζωή του. Στη συνέχεια προκαλέσαν εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο του .

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποια προκάλεσε την αντίδραση όλων των πολιτικών κομμάτων, ανέλαβε η «πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», στο πλαίσιο των δράσεων υπέρ των κατειλημμένων κτίριων.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr