Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τ. Χατζηβασιλείου: Είναι σουρεαλιστικό η Ευρώπη να τροφοδοτεί την Τουρκία με όπλα...

Τ. Χατζηβασιλείου: Είναι σουρεαλιστικό η Ευρώπη να τροφοδοτεί την Τουρκία με όπλα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον κρατών της Ε.Ε

288
0

«Η Τουρκία προσπαθεί να απεμπλακεί από το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών» τονίζει στη συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «σημαντική την πρόταση για το εμπάργκο όπλων που κατατέθηκε από τον πρωθυπουργό στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής» την οποία και χαρακτηρίζει «ένα ακόμα όπλο στη στρατηγική μας».

Αναλυτικότερα ο κ. Χατζηβασιλείου σημειώνει ότι «η Ελλάδα πέτυχε με διπλωματικό μαραθώνιο να αναγνωρίζεται από όλους ότι η Τουρκία είναι ο παράγων αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο» και δηλώνει: «Θα συνεχίζουμε στον δρόμο του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονα θα υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, αναφορικά με το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ο κ. Χατζηβασιλείου τονίζει ότι «είναι σουρεαλιστικό η Ευρώπη να τροφοδοτεί την Τουρκία με όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον κρατών της Ε.Ε και θα διαταράξουν την ειρήνη στα σύνορά της».


Πηγή: timesnews.gr