Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Τατάρ: Η Ομοσπονδία είναι νεκρή – Λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Τατάρ: Η Ομοσπονδία είναι νεκρή – Λύση δύο κρατών στην Κύπρο

327
0

Τη λύση του Κυπριακού στη βάση των δύο κρατών υποστηρίζει για ακόμη μια φορά ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτηρίζει νεκρή την Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι δεν ευθύνεται για αυτό η τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Οι Τουρκοκύπριοι με εξέλεξαν με την εντολή να αναζητήσω μια λύση δύο κρατών. Υποστήριζα αυτή τη θέση στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και ανέκαθεν στην πολιτική μου καριέρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η πιο ρεαλιστική και βιώσιμη λύση. Η απόφαση του λαού μου πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους. Δεν καταφέραμε να είμαστε καλοί συνέταιροι με τους Ελληνοκυπρίους στο παρελθόν. Είναι λοιπόν η ώρα για κάτι καινούργιο στη βάση της καλής γειτονίας. Η δική μας θέση αφήνει ανοιχτό το περιθώριο της συνεργασίας  ανάμεσα στα δύο κράτη για το καλό των δύο λαών μας. Ναι, η ομοσπονδία στην Κύπρο είναι νεκρή. Και δεν φέρουμε εμείς την ευθύνη για αυτό. Τη συζητούσαμε από το 1977, αλλά κάθε φορά που πλησιάζαμε σε λύση η ελληνοκυπριακή πλευρά την απέρριπτε» αναφέρει ο Ερσίν Τατάρ.

Πηγές της Κυπριακής Κυβέρνησης τονίζουν στην ΕΡΤ ότι δεν επιθυμούν να απαντήσουν, προτού οι οποιεσδήποτε δημόσιες τοποθετήσεις αποτελέσουν επίσημη τοποθέτηση στο τραπέζι του διαλόγου.


Πηγή: timesnews.gr