Με τον νέο κορονοϊό διαγνώστηκε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, όπως ενημέρωσε χθες βράδυ η ίδια, προσθέτοντας πως τίθεται σε απομόνωση ωσότου να αναρρώσει.

«Έχω λίγο πυρετό, το θετικό αποτέλεσμα του τεστ δεν το περίμενα» ανέφερε σε ανάρτησή της.

Η 43χρονη πολιτικός διαβεβαίωσε ότι δεν έχει άλλα συμπτώματα της COVID-19 και γενικά αισθάνεται καλά. Σημείωσε ακόμη πως ειδοποίησε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε στενή επαφή τις τελευταίες ημέρες μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

«Παρακολουθώ στενά την πορεία της υγείας μου και θα μείνω στο σπίτι ωσότου αναρρώσω. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου από το σπίτι» πρόσθεσε.

Παρότρυνε τους συμπολίτες της να προσέχουν και να τηρούν τις συστάσεις, να φορούν μάσκα, να περιορίσουν τις επαφές και να τηλεργάζονται όσο περισσότερο είναι δυνατό, για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Η Κάλας, η οποία ανέλαβε το αξίωμα την 26η Ιανουαρίου, βρισκόταν σε καραντίνα ως την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο τέλος της απομόνωσής της ήταν αρνητικό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όπως ανακοίνωσε χθες το εσθονικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες διενεργήθηκαν 5.960 τεστ, εκ των οποίων 1.281 (το 21,5%) είχαν θετικό αποτέλεσμα

Ο μέσος αριθμός των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες έφθασε τις 1.465,26 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 19,5%, κατά την ίδια πηγή.

Μέχρι χθες είχαν ανοσοποιηθεί για τον νέο κορονοϊό στην Εσθονία 138.543 άνθρωποι, εκ των οποίων 52.664 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση των εμβολίων τους. Η χώρα της Βαλτικής, που μετρά 1,3 εκατ. κατοίκους, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής σχεδόν 85.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 720 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.


Πηγή: timesnews.gr