Θρήνος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Έβρου, την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, για τον 46χρονο Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλο, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος, όταν πηγαίνοντας να απεγκλωβίσει παιδιά και δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε.

Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, έμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του είναι από το Πραγγί Διδυμοτείχου. Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

“Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση”.

Στην φωτογραφία βλέπετε το Πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε ο άτυχος πυροσβέστης με τον συνάδερφο του, βγήκαν όταν αυτό έπεσε σε φρεάτιο, αλλά δυστυχώς ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστης παρασύρθηκε και βρέθηκε το άτυχο σώμα του στην περιοχή του αεροδρομίου.

Πηγή: www.evros-news.gr


Πηγή: timesnews.gr