Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους ξένων χωρών, είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, Olaf Kjelsen.

Η πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών, υπενθυμίζοντας το ισχυρό φιλελληνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στην Ελβετία αλλά και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Ελβετών εθελοντών στον πόλεμο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στη συνέχεια, η κ. Αγγελοπούλου ενημέρωσε τον κ. Kjelsen για το έργο της επιτροπής, ενώ επεσήμανε τη σημαντική επιτυχία στην κινητοποίηση φορέων και μεμονωμένων προσώπων από όλο τον κόσμο ώστε να συμμετέχουν με ιδέες και δράσεις στους εορτασμούς.

Η κ. Αγγελοπούλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση από φορείς στην Ελβετία. Τέλος, αναφέρθηκε στο χορηγικό και το νομισματικό πρόγραμμα της επιτροπής, τα οποία αποτελούν τις αποκλειστικές πηγές εσόδων λειτουργίας της, καθώς η επιτροπή δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Kjelsen εστίασε στην ισχυρή φιλία που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ελβετία, μια φιλία που, όπως είπε, βασίζεται στην κοινή αγάπη για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Παράλληλα, ο πρέσβης αναφέρθηκε στις ελβετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, κάποιες από τις οποίες έχουν γίνει ήδη χορηγοί και υποστηρικτές του έργου της επιτροπής. Τέλος, δεσμεύτηκε να σκεφθεί, μαζί με τους συνεργάτες του, ιδέες για δράσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και να έχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr