Σφοδρές επικρίσεις δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια βαθμίδα της παιδείας. Η αντιπολίτευση επικρίνει και τη Νίκη Κεραμέως καθώς παρά την πληθώρα καταγγελιών για τις τεχνικές δυσκολίες λειτουργείας του συστήματος το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι η διαδικασία συνεχιζόταν κανονικά.

«Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα. Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε. Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Αθλιότητα

«Δεν είναι φιάσκο, είναι αθλιότητα» αναφέρει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για μαρτύριο σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

«Πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και το μαρτύριο συνεχίζεται. Το σύστημα είναι στα όριά του. Παιδιά πετιούνται εκτός, μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν ακούγονται. Με απλά λόγια δεν μπορεί να γίνει με τίποτα μάθημα. Την ίδια στιγμή -και δικαιολογημένα- οι γονείς είναι έξαλλοι. Πολλοί έχουν φύγει από τις δουλειές τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που είναι μικρά και δεν μπορούν να συνδεθούν και να διαχειριστούν μόνα τους αυτή την κατάσταση.

Αυτό δεν είναι φιάσκο. Είναι αθλιότητα! Και πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να αραδιάζει αριθμούς χωρίς αντίκρισμα.

Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση για όσο διάστημα είναι δυστυχώς κλειστά τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί που δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να βρεθούν ουσιαστικά και με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές.

Να ενισχυθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.

Όσο περνάει ο καιρός, και σε αυτές τις καταστροφικές συνθήκες που προκαλούνται από την κυβέρνηση, το αίτημα δεν μπορεί παρά να είναι ένα: Ανοίξτε τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα.

Αλλιώς η κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για τη μορφωτική στασιμότητα χιλιάδων παιδιών» αναφέρει το ΚΚΕ.

Πολλαπλό φιάσκο

Η τηλεκπαίδευση κατέρρευσε και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τη στιγμή που αποκλείονται μαθητές από αυτήν, επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε σήμερα και στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μία Κυβέρνηση που διαρκώς το μόνο πράγμα με το οποίο ασχολείται είναι το πώς να επιρρίψει τις ευθύνες της αλλού και να διαχειριστεί επικοινωνιακά το πολλαπλό της φιάσκο.

Σήμερα λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Κεραμέως δεν βγήκαν να πουν ούτε για τον σέρβερ της Cisco στην Ευρώπη, ούτε για τους χάκερς, ούτε για την υπερβολική χρήση. Πώς να το πουν και με ποια ντροπή πια;

Ακόμα, η κ. Κεραμέως δεν απάντησε ουσιαστικά σήμερα στην ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για το θέμα του ταξικού αποκλεισμού παιδιών προερχόμενων από φτωχότερες οικογένειες σε μια Ελλάδα με 10 χρόνια τώρα κρίσης, μνημονίων και πλέον πανδημίας, η κα Υπουργός είναι εκτεθειμένη, όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης που αδιαφορούν τόσο επιδεικτικά για αυτούς τους μαθητές» δήλωσε ο εκπροσώπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.


Πηγή: timesnews.gr