Το Λονδίνο ψηφίστηκε ως η πιο επιθυμητή πόλη για να εργαστεί κανείς, ένας τίτλος που κατείχε τα τελευταία οκτώ χρόνια, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit και την πανδημία, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα.

Η Global Talent Survey, που συνέταξε η Boston Consulting Group (BCG), η Totaljobs and The Network, μια συμμαχία ιστότοπων προσλήψεων, συγκέντρωσε τις απόψεις 209.000 συμμετεχόντων σε 190 χώρες. Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αποδείχθηκε πιο δημοφιλής για εργαζόμενους από διάφορους τύπους χωρών: εκείνοι με ιστορικούς και γλωσσικούς δεσμούς όπως η Νότια Αφρική και η Νιγηρία, εκείνοι με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς εργασίας όπως η Πορτογαλία και η Ρουμανία, καθώς και οικονομικοί σταθμοί όπως η Κίνα, διαπίστωσε η συγκεκριμένη έρευνα .

Επιπλέον, παρά το Brexit, το Λονδίνο παραμένει η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, μετά από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μελέτη επίσης, δείχνει ότι το Λονδίνο απευθύνεται περισσότερο σε όσους σε όλο τον κόσμο έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και εργάζονται σε ψηφιακούς ή άλλους επαγγελματικούς τομείς.

Οι εργαζόμενοι που ευνοούνται περισσότερο από το Λονδίνο περιλαμβάνουν εκείνους στους τομείς της νομικής (21%), της ασφάλισης (21%), της χρηματοδότησης (20%), των μέσων ενημέρωσης (20%) και της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας (18%).

Ο Jon Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Totaljobs : «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι Βρετανοί εργοδότες μπορούν να συνεχίσουν να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, εν μέρει λόγω της μακρόχρονης φήμης του Λονδίνου ως πολυπολιτισμικού κόμβου για το διεθνές εμπόριο.”

“Ωστόσο, υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργασίας σε βασικές βιομηχανίες που είναι λιγότερο ευνοϊκές για την απομακρυσμένη εργασία, ιδίως την κοινωνική φροντίδα, τον εφοδιασμό και τη φιλοξενία”, πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του παρέμεινε στην πέμπτη θέση από το 2018, αφού έπεσε από τη δεύτερη θέση μεταξύ 2014 και 2018.

Οι ΗΠΑ έπεσαν από την πρώτη θέση των πιο επιθυμητών χωρών για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τον Καναδά, ο οποίος ανέβηκε από την τρίτη θέση το 2018. Η Αυστραλία ανέβηκε στην τρίτη θέση, από την τέταρτη θέση το 2018.

Δύο άλλες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού που έχουν κερδίσει επαίνους για την ανταπόκρισή τους στη δημόσια υγεία – η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία – εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά.

Επιπλέον, οι στάσεις απέναντι σε μερικές από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου έχουν αλλάξει, με τη Νέα Υόρκη να πέφτει από τη δεύτερη θέση στην όγδοη


Πηγή: timesnews.gr