• Γράφει ο Ελευθέριος Τζιόλας

Λένε στην Αθήνα: «Δεν πρέπει να κάνουμε την πρώτη κίνηση…». Ποια πρώτη κίνηση; Μα τι λένε…! Πόσες πρώτες κινήσεις έχει κάνει η Τουρκία;

Λένε στην Αθήνα η ΕΕ τελικά θα μας στηρίξει. Πότε είναι αυτό το “τελικά”; Αντιλαμβάνονται την ταπείνωση και τα τετελεσμένα;
Λένε στην Αθήνα, έχει και η Τουρκία δικαιώματα.(!!). Και θέλει η Τουρκία συνηγόρους της στην Αθήνα; Τι θα ακούσουμε, ακόμα, για να γίνουμε…ρεαλιστές ενδοτικοί.
Ελληνικά δικαιώματα υπάρχουν; Τι κάνετε για αυτά;
Τα ‘χούμε πει. Ας τα υπογραμμίσουμε και πάλι.
Τούτος ο αγώνας θα είναι σκληρός και μακρύς.
Αλλά θα τον δώσουμε. Το οφείλουμε.

Η αλληλουχία, η δέσμη των ελληνικών κινήσεων-επιλογών έπρεπε να είναι, πρέπει να είναι:
1. Ενημέρωση εκ μέρους της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο προς ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ, Βρετανία, Αίγυπτο, Αραβικό Κόσμο, με το παρακάτω σαφές πλαίσιο: «Ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας, αν μπει (η Τουρκία) στα 12 ναυτικά μίλια, αν μπει (η Τουρκία) στην υφαλοκρηπίδα. Θα απαντήσουμε στρατιωτικά, θα τους αποτρέψουμε!». Αντίστοιχο διάβημα στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα είναι άξονας ειρήνης, αλλά για να εξακολουθεί να είναι άξονας ειρήνης δεν μπορεί να ανεχτεί ταπείνωση και προσβολή της επικράτειας της (από Τουρκία). Θα απαντήσει!».

2. Αμυντική αποτροπή με μαχητική συνεργασία με τη Γαλλία (αντίστοιχη πρόταση και σε Ισραήλ και σε ΗΠΑ).

3. Η Εγνατία οδός κλείνει για διέλευση τουρκικών προϊόντων προς τη Δύση, ανάλογη συζήτηση-συμφωνία για ανταλλάγματα με Βουλγαρία. Οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων σταματούν, ίδια πρόταση και προς την ΕΕ και κάθε κράτος-μέλος. Αν η αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης δΕν γίνεται αποδεκτή (ή παραπέμπεται στις γερμανικές καλένδες), η κίνηση αυτή που προτείνεται (για τα τουρκικά προϊόντα) μπορεί να γίνει δεκτή και να εφαρμοστεί από μεμονωμένα κράτη –μέλη.

4. Ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο και, συνδυασμένα με αυτό, νέο Ενιαίο Εθνικό Αμυντικό Δόγμα.

5. Ευθείες γραμμές βάσης σε όλους τους κλειστούς κόλπους της ελληνικής επικράτειας.

6. Χωρικά ύδατα 12 ν. μ., μέση γραμμή, ελεύθερη διεθνή ναυσιπλοΐα σε όλο το Αιγαίο και τις περιβάλλουσες θαλάσσιες περιοχές (Λυβικό πέλαγος κλπ).

7. Επιτάχυνση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα σε “έξυπνα” συστήματα και στην Αεροπορία.

8. Κυκλική (ηλικιακή) εκπαίδευση όλων των Ελλήνων στα νέα συστήματα πολεμικής αποτροπής (έναρξη του προγράμματος από… πρόπερσι).

9. Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Στήριξη του έκτακτου προγράμματος αμυντικών εξοπλισμών, μέσω σταθμισμένης αυξημένης συμμετοχής των οικονομικά ισχυρών.

10. Διοίκηση σε όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα από ελληνικό στρατιωτικό στελεχιακό δυναμικό.

11. Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Σχεδιασμού Αμυντικής Πολιτικής.

12. Εθνικό Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τον (την) ΠτΔ.

13. Κινητοποίηση της Διασποράς (πνευματικής, οικονομικής, διοικητικής, θεσμικής), του Ελληνισμού και των φιλελληνικών οντοτήτων, παντού στον κόσμο πάνω στους εθνικούς ελληνικούς στόχους και με οικονομική στήριξη της Ελλάδας για τους αμυντικούς της σκοπούς.

Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπισθεί !
Η Ελλάδα μπορεί !
Ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς, αλλά σωστά σχεδιασμένος και με πατριωτική ενότητα είναι βέβαιο ότι θα είναι νικηφόρος.
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον !

Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2020

The following two tabs change content below.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

Ο Ελευθέριος Τζιόλας είναι Χημικός Μηχανικός, Ελεύθερος επαγγελματίας, Συγγραφέας, με σαραντάχρονη παρουσία και συμμετοχή στο προοδευτικό κίνημα.


Πηγή: timesnews.gr