Ο πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει

Μια αναφορά του Κυριάκου ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ για τον Νίκο Φίλη αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη Βουλή. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Φίλη και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει με την αναφορά στο πρόσωπό του, όταν του είπε «παρακαλώ, φορέστε τη μάσκα σας είστε και ευπαθής. Ανησυχώ για σας…».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Φίλης είχαν ένα σύντομο διάλογο έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού για τις ευπαθείς ομάδες και τα ΑμεΑ.

«Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το θέμα είναι τι ήθος παράγει η ειρωνική αναφορά ενός πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλει και του είπε ότι εάν παρεξηγήθηκε του ζητά συγνώμη.

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού υπήρξε ατυχής»

Στο στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού «ατυχή».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».


Πηγή: timesnews.gr