Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το στρατηγικό σχέδιο εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκε από τον Αυγενάκη

Το στρατηγικό σχέδιο εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκε από τον Αυγενάκη

332
0

Το όραμα, το στρατηγικό σχέδιο και τα έως τώρα βήματα για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την πλήρη αξιοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», ανέλυσε σε Συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την παρουσίαση των επιμέρους τομέων του πλάνου ανάπτυξης έκαναν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης και ο Συντονιστής – Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό οι Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand AE, η οποία εκπόνησε το ολοκληρωμένο Master Plan για το ΟΑΚΑ και Χρήστος Χρηστακίδης, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΟΑΚΑ.

Εδώ η παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου του ΟΑΚΑ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε αρχικά στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πέρσι προκειμένου να συντηρηθούν άμεσα οι παραμελημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, Ολυμπιακές και μη, που εποπτεύονται από την ΓΓΑ και κατόπιν επικεντρώθηκε στο ΟΑΚΑ.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλήθος των δράσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του, έπειτα από 16 χρόνια και στις μεγάλες παρεμβάσεις, οι οποίες συμβαδίζουν και με το ήδη εκπονημένο Master Plan:

* Στέγες Καλατράβα

* Ενεργειακές Αναβαθμίσεις

* Εγκαταστάσεις Τένις

* Συνεργασία με Lamda Development (νέα πισίνα, ξενώνες)

* Σπίτι του Χάντμπολ

* Σπίτι Αθλητικών Ομοσπονδιών

* Ανακατασκευή στίβων

* Μουσεία

* Εγκαταστάσεις ΕΟΚΑΝ

* Εγκαταστάσεις ΕΚΑΕ

* ΣΣΕ εργαζομένων

«Πασχίζουμε ώστε το ΟΑΚΑ να ξαναγίνει, εκτός από κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, συνοψίζοντας το όραμα και την πολιτική του Υφυπουργείου Αθλητισμού για το μέλλον του ΟΑΚΑ.


Πηγή: timesnews.gr