Το περασμένο Σάββατο έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 49 ετών, ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρουμπάνης.

Ο Απόστολος υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του in.gr, όταν αυτό έκανε την εμφάνισή του πριν από 20 χρόνια.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του μούδιασε το μυαλό, και κανείς δεν ήθελε να τη γράψει, για να μην αναγκαστεί να τη συνειδητοποιήσει. Μακάρι όμως μια κακή είδηση που δεν γράφεται να έπαυε να είναι αληθινή ή έστω να έπαυε να προκαλεί τόση θλίψη και τόσο πόνο.

Όσο επώδυνο και αν είναι όμως για το «ιντερνέτ», όπως λέγαμε χαριτολογώντας τότε που ο ίδιος πάλευε να αποδείξει τη σημασία του και την προσφορά του στην ενημέρωση, το in.gr, στο οποίο αφιέρωσε τη μισή σχεδόν ζωή του, δεν μπορεί να μην τον αποχαιρετήσει.

Ο Απόστολος Ρουμπάνης απέκτησε βαθιά γνώση της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, καθώς εντάχθηκε από πολύ νωρίς, το 2000, στο βασικό πυρήνα των δημοσιογράφων που στελέχωσαν το in.gr, το πρωτοποριακό την εποχή εκείνη εγχείρημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στο οποίο εργάστηκε μέχρι το 2017.

Προηγουμένως, από το 1996 μέχρι το 2000, είχε εργαστεί στη «Φωνή της Ελλάδος» και στις ισπανόφωνες εκπομπές της ΕΡΑ, ενώ στον ΔΟΛ συνεργάστηκε και με το ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5». Τελευταίος σταθμός του ήταν τα parapolitika.gr και ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά fm.

Η ευφυΐα του, η καλλιέργεια και η γλωσσομάθειά του ήταν σημαντικά προσόντα για το λειτούργημα που υπηρέτησε με απαράμιλλη συνέπεια και προσήλωση, ενώ το ξεχωριστό χιούμορ του, η κοσμοθεωρία του και η συναδελφικότητά του τον έκαναν αγαπητό και πολύτιμο συνάδελφο και φίλο.

Οι μακρές εκλογικές νύχτες και τα αναπόφευκτα ξενύχτια της δουλειάς ήταν, παρά την κούραση, απολαυστικά όταν στη «βάρδια» ήταν ο Απόστολος…

Απόστολε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.


Πηγή: timesnews.gr