Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τόκιο 2020: Κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής...

Τόκιο 2020: Κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων

250
0

Η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της επιτροπής Γιοσίρο Μόρι. 

Οι έντονες αντιδράσεις από τα σεξιστικά σχόλια έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους διοργανωτές, αλλά όπως αναφέρει ο ιαπωνικός Τύπους δεν είναι προς συζήτηση η παραίτησή του.

Ο Γιοσίρο Μόρι είχε δηλώσει αρχικά:  «Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», δήλωσε ο Μόρι, προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Παρά τη συγγνώμη του οι αντιδράσεις είναι έντονες και 390 εθελοντές των Αγώνων παραιτήθηκαν, ενώ η οργανωτική επιτροπή έχει λάβει περισσότερες από 4.500 επιστολές διαμαρτυρίας.

Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χαριμότο, δήλωσε την Τρίτη ότι οι διοργανωτές των Αγώνων πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους προς το κοινό.

Σχεδόν το 60% των ανθρώπων στην Ιαπωνία πιστεύει ότι ο Μόρι είναι ακατάλληλος για το ρόλο του ως επικεφαλής της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Kyodo News.


Πηγή: timesnews.gr