Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τουρκία: «Μαύρο» σε κανάλι που ασκούσε κριτική στον Ερντογάν – Έκλεισε λόγω...

Τουρκία: «Μαύρο» σε κανάλι που ασκούσε κριτική στον Ερντογάν – Έκλεισε λόγω συνεχιζόμενων κυβερνητικών παρεμβάσεων

242
0

Στη «δημοκρατία του Ερντογάν» τα κανάλια απαγορεύονται να ασκούν κριτική και όταν το κάνουν, θα «πέφτει μαύρο». Συγκεκριμένα, έπεσε «μαύρο στο «OLAY TV». ύστερα από μόλις 26 ημέρες λειτουργίας.

Οσχεδόν ένας μήνας λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ήταν αρκετός για την κυβέρνηση Ερντογάν να το καταστήσει στόχο εξαιτίας του «ενοχλητικού του περιεχομένου».

Κατά τις τελευταίες στιγμές που το κανάλι βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί συγκεντρώθηκαν στο πλατό και χειροκρότησαν συγκινημένοι τους τηλεθεατές που το παρακολούθησαν στο τόσο σύντομο τηλεοπτικό του πέρασμα.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα που το κανάλι έκλεισε, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχόταν σε ομιλία του ότι το 2021 θα είναι ένα έτος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

«Σταματήσαμε τη μετάδοσή μας καθώς ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις από την κυβέρνηση», δήλωσε ο διευθυντής το καναλιού σε συνέντευξή του και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού έπεσαν θύματα της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου που βιώνουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Open Tv, το «αμάρτημα» του καναλιού ήταν ότι παρουσίασε σε απευθείας σύνδεση τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος, όπως έκανε και με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες.


Πηγή: timesnews.gr