Βίντεο για την 97η επέτειο κήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας ανάρτησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Η 97η επέτειος κήρυξης της Δημοκρατίας θα γιορταστεί με τελετές σε όλη την επικράτεια, τις εξωτερικές αντιπροσωπείες και την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.

Το βίντεο των ενόπλων δυνάμεων παρουσιάζει τις τουρκικές φρεγάτες και τα τουρκικά F-16, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το Yavuz, το οποίο φαίνεται να πλέει μαζί με τη «συνοδεία» του.

«Στην 97η επέτειο της Δημοκρατίας μας, τιμούμε όλους τους ήρωες του αγώνα για την ανεξαρτησία, ειδικά τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συντρόφους του, τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη. Καλή Ημέρα Δημοκρατίας!» αναφέρει το μήνυμα.

Η πρώτη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ανίτκαμπίρ στην πρωτεύουσα Άνκαρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και η αποστολή που θα τον συνοδέψει θα καταθέσουν στεφάνι στην μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Μετά από την τελετή στο Ανίτκαμπιρ οι εορτασμοί θα συνεχιστούν στο Προεδρικό Συγκρότημα. Ο Ερντογάν θα ανταλλάξει ευχές εδώ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένετε επίσης να εγκαινιάσει την ‘Έκθεση Εθνικού Αγώνα’ στο Μπέστεπε με αφορμή αυτή την ειδική ημέρα.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα θα συνεχιστεί με την «Ποπμπή της Γιορτής της Δημοκρατίας». Η παρέλαση που θα ξεκινήσει μπροστά από την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας θα ολοκληρωθεί στην Πρώτη Βουλή. Πριν την παρέλαση η μπάντα θα δώσει συναυλία.

Γράψτε το σχόλιό σας


Πηγή: timesnews.gr