Διπλωματική νότα επέδωσε η Τουρκία σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Όπως επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο, η Άγκυρα αξιώνει να της ζητείται άδεια για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή όπου θεωρεί ότι εκτείνεται η «υφαλοκρηπίδα της».

Η διπλωματική νότα της Άγκυρας έρχεται μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

ΝΑΤΟ: Σοβαρές διαφορές με Τουρκία σε κάποια ζητήματα

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε κάποια ζητήματα, από την Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία» δήλωσε νωρίτερα αναφερόμενος στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».


Πηγή: timesnews.gr