Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τούρκος ναύαρχος: Ο σεισμός στη Σμύρνη έδειξε ότι η Σάμος ανήκει στην...

Τούρκος ναύαρχος: Ο σεισμός στη Σμύρνη έδειξε ότι η Σάμος ανήκει στην υφαλοκρηπίδα μας

265
0

Το τερμάτισε… ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του τουρκολιβυκού μνημονίου, Τσιχάτ Γιαϊτζί. Ο άλλοτε Αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που σε ανύποπτο χρόνο είχε ζητήσει ακόμη και την αλλαγή του ονόματος του Αιγαίου, υποστήριξε πως ο σεισμός στη Σμύρνη απέδειξε πως η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον φονικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής και αποφεύγοντας να αποκαλέσει τα ελληνικά νησιά ως νησιά του Αιγαίου εφευρίσκοντας νέα φράση και δη τη «θάλασσα των Νήσων», υποστήριξε προκλητικά ότι «αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη «Θάλασσα των Νήσων» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές».

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σ’ αυτά. Ισχυρίστηκε πως πως τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, αποτελούν «φυσική προέκταση της υφαλοκρηπίδας της ηπειρωτικής χώρας».


Πηγή: timesnews.gr