Οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως πρότεινε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Ντόναλντ Τραμπ, αφότου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι θα λάβουν το εμβόλιο εντός 10 ημερών.

Όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter ζήτησε να γίνει «προσαρμογή» στα σχέδια εμβολιασμού των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στον Λευκό Οίκο θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο κάπως αργότερα στο πρόγραμμα, εκτός αν κρίνεται απαραίτητο», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας: «Δεν έχω προγραμματίσει να κάνω το εμβόλιο, αλλά ανυπομονώ να το κάνω την κατάλληλη στιγμή».

Το Reuters ανέφερε χθες Κυριακή ότι στον Τραμπ, τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους θα προσφερθεί το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου και ορισμένοι αξιωματούχοι και στα τρία τμήματα της κυβέρνησης θα εμβολιαστούν εντός των επόμενων 10 ημερών, όπως ισχυρίσθηκε πηγή.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Ουλιότ είχε δηλώσει πριν από το tweet του Τραμπ ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του εκτελεστικού τμήματος του Κογκρέσου και του δικαστικού σώματος θα λάβουν το εμβόλιο σύμφωνα με το πρωτόκολλο που στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν σε 145 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα Δευτέρα, με τα αρχικά εμβόλια να γίνονται σε εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και σε ηλικιωμένους σε κέντρα ευγηρίας.

Πηγή: Reuters


Πηγή: timesnews.gr