Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιμένει στις ελπίδες επανεκλογής του λίγες μέρες μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές και υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός σε πολλές πολιτείες όπου ο Μπάιντεν έχει ήδη αναδειχθεί νικητής.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να αναγνωρίσει σε μια νέα συνέντευξή του ότι ηττήθηκε από τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επιμένοντας ότι οι νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τις εκλογές θα αντιστρέψουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει ποτέ να στοιχηματίσουν εναντίον μου.

Η μη ρεαλιστική πρόβλεψη από τον πρόεδρο, που δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό δελτίο του ανταποκριτή του Washington Examiner Μπάιρον Γιορκ, την Παρασκευή, αντιπροσώπευε μερικές από τις πρώτες παρατηρήσεις του Τραμπ .

Στη συνέντευξή του με τον Γιορκ, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούσε να είναι έχει ελπίδες απέναντι στον Μπαίντεν και δεν φάνηκε διατεθειμένος να «παραδώσει» τα όπλα, λέγοντας ότι «θα κερδίσει το Ουισκόνσιν» – μια πολιτεία που κέρδισε ο Μπάιντεν την περασμένη Τετάρτη όπου ο Τραμπ τον ακολουθεί επί του παρόντος με διαφορά περισσότερων των 20.000 ψήφων.

Στην Αριζόνα, στην οποία επικράτησε επίσης ο Μπάιντεν, ο Τραμπ υποστηρίζει πως η διαφορά θα «μειωθεί σε 8.000 ψήφους»,  παρόλο που υπολείπεται του Μπάιντεν εκεί κατά περισσότερες από 11.000 ψήφους. «Αν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο των εκατομμυρίων ψήφων, θα βρούμε 8.000 ψήφους εύκολα. Εάν μπορούμε να κάνουμε μια επανακαταμέτρηση θα είμαστε σε καλή κατάσταση εκεί », είπε.

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι «θα κερδίσει» τη Τζόρτζια, η οποία δεν έχει αναδείξει ακόμη επίσημα νικητή, αλλά όπου ο Μπάιντεν έχει το προβάδισμα με περισσότερες από 14.000 ψήφους. Ο κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Τζόρτζια θα διενεργήσει μια απολογιστική παρτίδα για κάθε ψηφοδέλτιο στον προεδρικό αγώνα.

«Τώρα έχουμε λιγότερες από 10.000, 11.000 ψήφους και μετράμε», δήλωσε ο Τραμπ στον Γιορκ.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα κερδίσει τη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία όπου βρίσκεται μπροστά ο Μπάιντεν με περισσότερες από 71.000 ψήφους, και θεωρεί ότι οι δικαστικές διαφορές της εκστρατείας του θα μπορούσαν να οδηγήσουν να πάρει το Μίτσιγκαν και την Πενσυλβάνια – δύο πολιτείες που αποφάσισαν «Μπάιντεν» την περασμένη εβδομάδα. Ο Τραμπ ακολουθεί περισσότερες από 146.000 ψήφους και πάνω από 60.000 ψήφους, αντίστοιχα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν λιγότερο σίγουρος για το χρονοδιάγραμμα των διαφόρων νομικών ενεργειών της εκστρατείας του, υποθέτοντας ότι μπορεί να είναι σε θέση να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε «πιθανώς δύο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες». Παρά τις ρόδινες εκτιμήσεις του, ο πρόεδρος αποκάλυψε ότι εξασφάλισε την προοπτική να χάσει την πιθανότητα επανεκλογής του κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαι ένας τύπος συνειδητοποιημένος – πριν από πέντε ημέρες, σκέφτηκα ίσως… Αλλά τώρα βλέπω αποδεικτικά στοιχεία – και έχουμε εκατοντάδες ένορκες δηλώσεις», είπε.

Η εκστρατεία του Τραμπ δεν είχε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του για ευρεία απάτη στην καταμέτρηση και μια ομάδα ομοσπονδιακών αξιωματούχων, εποπτικών εκλογών και πωλητών τεχνολογίας ψηφοφορίας έκρινε τις εκλογές του 2020 ως «τις πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία».

Εκτός από μια σύντομη επίσκεψη την Τετάρτη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον για τον εορτασμό της Ημέρας των Βετεράνων, ο Τραμπ δεν εμφανίστηκε ούτε μίλησε δημόσια μετά από συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου την περασμένη Πέμπτη, όταν επανέλαβε τις επιθέσεις του στο εκλογικό σύστημα της χώρας.

Με πληροφορίες από το Politico


Πηγή: timesnews.gr