Αλλάζει ο προγραμματισμός της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας καθώς από σήμερα η ενημέρωση θα πραγματοποιείται, εξ’ αποστάσεως, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00, στο υπουργείο.

Κάθε Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώνει για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην αυριανή ενημέρωση του υπουργός Υγείας υποστηρίζοντας ότι «αύριο το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα αναλύσει όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και το σχέδιο από εδώ και πέρα».

«Και αυτό γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι οι πιο κρίσιμες για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, καθώς ο αριθμός των εισαγωγών σε απλές κλίνες και σε κλίνες Μ.Ε.Θ. θα αυξάνει, όπως και ο αριθμός των διασωληνομένων», συνέχισε ο κ. Πέτσας ο οποίος όρισε ως στόχο της κυβέρνησης «να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Στο μεταξύ κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διάστημα καθώς χρειάζονται 10-15 μέρες για να αποδώσουν τα νέα μέτρα, ενώ παράλληλα δίνεται μάχη για να αντέξει την αυξανόμενη πίεση το σύστημα υγείας.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν συνολικά 69 θάνατοι ασθενών από κορωνοϊό  (34 το Σάββατο και 35 την Κυριακή).

Παράλληλα ιδιαίτερα αυξημένος ήταν και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνεωμένοι, ο οποίος άγγιξε, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τους 228.

Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ οι τρεις αυτοί αριθμοί αποτελούν τον δείκτη που θα οδηγήσει στην απόφαση της άρσης του lockdown.


Πηγή: timesnews.gr