Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά από κατάρρευση τμήματος μονάδας επεξεργασίας που ανήκει στο ρωσικό ορυχείο Norilsk Nickel στην Αρκτική Σιβηρία κατά τη διάρκεια της συντήρησης, σύμφωνα με την εταιρεία και αξιωματούχους, ενώ οι μετοχές του ανθρακωρυχείοθ μειώθηκαν κατά 3,6%.

Το περιβάλλον της Αρκτικής και η ασφάλεια παραγωγής στις μονάδες της Nornickel βρίσκονται στο προσκήνιο μετά από μια μεγάλη διαρροή καυσίμων στο εργοστάσιό της κοντά στην πόλη Norilsk, αλλά και μια λίστα με μικρότερα ατυχήματα το 2020.
Η Nornickel δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη βιομηχανική της ασφάλεια με 100 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) επενδύσεων εντός 5 ετών.

«Αυτό το ατύχημα δείχνει ότι προφανώς οι προσπάθειες που γίνονται δεν είναι αρκετές και εμείς, αποδεχόμενοι την ευθύνη για αυτό που συνέβη, θα αυξήσουμε τις απαιτήσεις για τη βιομηχανική ασφάλεια και για τα άτομα που είναι υπεύθυνα για αυτό», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Vladimir Ποτάνιν, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλύτερος μέτοχος της Nornickel.

Το εργοστάσιο στην περιοχή Krasnoyarsk της Ρωσίας συνεχίζει να λειτουργεί με κάποιους περιορισμούς, ανακοίνωσε η Nornickel. Μια περιφερειακή ερευνητική επιτροπή σε ξεχωριστή δήλωση ανέφερε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για το ατύχημα.

Με πληροφορίες Reuters


Πηγή: timesnews.gr